Numerology Store    Download  Video    Forum


Go Back   Five12.net -- Online Forum for the Numerology Music Sequencer > Numerology > General Questions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-10-2008, 08:22 AM
koalaboy koalaboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 22
Default A couple of questions.

Hello,

I'm just trying the demo, having finally moved to a Mac and able to get some Numerology going

However, I'm stuck on a couple of points.

1) Is there any way to automate fading the volume of a stack up/down within the timeline ? I'd like to be able to fade a stack preset in or out at set points in time.

2) I can use the menu to add a modulation, but is there any way if I have an LFO or other modulation in the stack, to add a parameter that it should control ? For instance, if I have a dual-LFO, it would be nice to be able to add additional parameters in AUs to the same modulation.

Update: I can achieve the same thing I want in (2) by adding a ParamMod, and assigning the CV out from the Dual-LFO to the ParamMod which is then setup for the appropriate AU. However, I'd still need one of these ParamMod's for every two parameters I want to affect ?

Thanks.

Last edited by koalaboy; 12-10-2008 at 08:33 AM. Reason: Further investigation.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2008, 08:34 AM
steff3 steff3 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 75
Default

Quote:
Originally Posted by koalaboy View Post
Hello,

I'm just trying the demo, having finally moved to a Mac and able to get some Numerology going

However, I'm stuck on a couple of points.

1) Is there any way to automate fading the volume of a stack up/down within the timeline ? I'd like to be able to fade a stack preset in or out at set points in time.
how about using another stack in which a CD seq controls the volume of stack you want to fade .... not is not directly in the timeline but an inter-stack modulation.

Quote:
Originally Posted by koalaboy View Post
2) I can use the menu to add a modulation, but is there any way if I have an LFO or other modulation in the stack, to add a parameter that it should control ? For instance, if I have a dual-LFO, it would be nice to be able to add additional parameters in AUs to the same modulation.
parammod module connected to that LFO? Just a guess

hope that helps

best
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2008, 10:43 AM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,542
Default

Quote:
Originally Posted by koalaboy View Post
1) Is there any way to automate fading the volume of a stack up/down within the timeline ? I'd like to be able to fade a stack preset in or out at set points in time.
Not yet, but I'll take that as a feature request. You can pretty easily use the ModulationSeq to setup an automation curve:

- Add ParamMod to the volume of the stack with a ModulationSeq as the CV source (right-click on the volume slider in the StackOut module, choose "add modulation", etc...)

- Adjust the steps of the Modulation seq for each stack preset based on whether you want a fade in a fade out, or both. Adjust the length of the Modulation seq to match each preset as you see fit.

Hmmm, I think this could be a pretty good Techniques video....

Quote:
Originally Posted by koalaboy View Post
2) I can use the menu to add a modulation, but is there any way if I have an LFO or other modulation in the stack, to add a parameter that it should control ? For instance, if I have a dual-LFO, it would be nice to be able to add additional parameters in AUs to the same modulation.

Update: I can achieve the same thing I want in (2) by adding a ParamMod, and assigning the CV out from the Dual-LFO to the ParamMod which is then setup for the appropriate AU. However, I'd still need one of these ParamMod's for every two parameters I want to affect ?
That is correct -- ParamMod only affects one param at a time. Well, two if you count both the 'voices' in the ParamMod module.

Cheers,
Jim
Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2008, 04:07 PM
koalaboy koalaboy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 22
Default

Thanks for the replies, Steff and Jim.

I'll give them a shot in the morning, when my brain is working a bit better.

The volume one is the biggest need for me, as I quite often want sequences fading in and out over time. Think of basic channel volume automation in other sequencers.

Hopefully I should be able to spend a lot more time over the next couple of days with the demo
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2008, 10:39 PM
jue's Avatar
jue jue is offline
Numerologist
 
Join Date: Nov 2008
Location: european outback
Posts: 649
Default VCA simulation with Audio Feedback Assist

Hello

I also wanted to be able to fade a stack in or out at set points in time and asked Jim for a VCA a few days ago.
He gave me a tip to use the level controls on the AudioFeedbackAssist module.
And thats nice!
You can use the FaderBox for manual manipulation or take the Envelope trigered by a GateSeq in time.

PLease see enclosed example.
Please be shure to set the output range of the Envelope to 0 as max to avoid clipping.

best
jue
Attached Files
File Type: zip VCA simulation by jue.nmp.zip (8.4 KB, 12 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.